Vytvorené: pred 6 dní

Logopedický Smartík - nový produkt v našom e-shope!

Logopedický Smartík - nový produkt v našom e-shope!
Veľmi sa tešíme, že do nášho e-shopu pribudol nový super produkt - logopedický Smartík! Ojedinelá a veľmi originálna logopedická pomôcka Smart Mouth je tak konečne už aj na Slovensku a to rovno v našom e-shope.

Už v týchto dňoch si môžete v našom e-shope zakúpiť originálnu logopedickú pomôcku Smart Mouth - alebo aj tzv. "Smartíka", ktorý dokáže pomáhať deťom s rozvojom reči pri narušenej komunikačnej schopnosti.

Je to pohyblivý model ústnej dutiny, ktorý umožňuje hlavne deťom názorne ukázať a vyskúšať si polohy a pohyby jazyka potrebné predovšetkým na artikuláciu jednotlivých hlások. Hravý vzhľad pomôcky pomáha u detí podnietiť záujem a udržať ich pozornosť. Do celého cvičenia prináša zábavný prvok prispievajúci k motivácii a chuti trénovať, čo sú dôležité faktory zvyšujúce úspešnosť terapie.

Dieťa si vyskúša správne polohovanie či pohyb jazyka pomocou ruky v dutom jazyku pomôcky, kde mu môžeme pomôcť s presným vykonaním polohy alebo pohybu vedením jazyka. Potom postupne skúša to isté so svojím jazýčkom, pričom má stálu možnosť multisenzoriálneho porovnania, jednak vizuálneho (k dispozícii je vždy zrkadlo) a sluchového, keď mu vysvetľujeme, čo sa presne deje a čo je potrebné ešte zlepšiť, a jednak pracuje s polohocitom a pohybocitom v dominantnej ruke a vo svojom jazýčku.

Logopéd nemusí ukazovať jazyk, nadmerne otvárať ústa a ukázať správnu polohu pre výslovnosť a akúkoľvek inú faciokinezu, takže Smart Mouth ho ochráni pred možnou infekciou, ako je Covid-19 a pod.

Smart Mouth je určený na terapie v logopedických ordináciách, zdravotníckych zariadeniach, kde je potrebné demonštrovať prácu orofaciálneho systému, ďalej pre školské zariadenia, materské školy, základné školy, špeciálne školy s logopedickou starostlivosťou, špeciálno-pedagogické centrá, vrátane centier pre deti s PAS, CTA alebo sociálne zariadenia zamerané na logopedickú prevenciu a starostlivosť, atď.

Nájdete ho v našom e-shope, kde je Smartík predstavený bližšie - v dvoch variantoch.